Het Bladmotief | Petra

Petra

De natuur ervaren in al zijn facetten is een constante in mijn leven. Naast de liefde voor lesgeven en  bloemen vind je me dan ook vaak terug in een bos. Hier zoek ik de stilte op, onthult zich de stilte in mezelf en is er ruimte voor kinderlijke verwondering. Wandelen, hiken, lopen, bosbaden… Regelmatig een ademcirkel bijwonen en meridiaan Chi Kung horen ook bij mijn ontspanning. Als kind wou ik later juf worden en ik ben dankbaar dat ik door mijn passie voor het lesgeven en de liefde voor bloemen én de natuur mijn kennis kan doorgeven en mensen kan inspireren.  Dat is meteen ook mijn “WHY“, waarom ik doe wat ik doe. Het kunnen en mogen ontplooien van je creativiteit is in deze digitale tijd méér dan noodzakelijk.  Verstillen, vertragen, ontprikkelen en deconnecteren…Terug naar de essentie.  Je kan me daarnaast heel dikwijls spotten met een goed boek in de hand over gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit … met daarbij een heerlijk geurende koffie en een stukje pure chocolade natuurlijk 🙂

Opleidingen

* Augustus 2023:  6 day immersive Bloom up Masterclass met Tom De Houwer

* Meerdaagse cursussen en jaartrajecten bij verschillende binnen- en buitenlandse floristen

* Verschillende jaren gewerkt als vrijwilliger bij Bloemen en groenten in Hoogstraten

* FLORISTENOPLEIDING aan Syntra Midden Vlaanderen , met een derde jaar MEESTEROPLEIDING

* 2 jarige opleiding bloemschikken bij KISP volwassenenonderwijs

Het Bladmotief

Ik leg graag de focus op één of meerdere technieken én schoonheid.  Mooie bloemstukken maken blij, gelukkig, dankbaar.
Wanneer men een ontwerp nadien nog op een andere manier kan opvullen is de opdracht geslaagd.  Er gaat hier niet één ontwerp buiten dat hetzelfde is.  Elk stuk is uniek, gemaakt door unieke mensen.  Er wordt hier wel degelijk hard gewerkt 🙂 De voldoening is dan ook groot!

Ik hou echt van mijn cursisten. Een (h)echte groep van gelijkgestemde zielen die gepassioneerd ‘vorm – geven’ aan florale designs.  Allen die komen bloemschikken bij Het Bladmotief zijn stuk voor stuk klasse dames met het hart op de juiste plaats, zot van bloemen. Samen genieten, lachen, een traan wegpinken, een glas drinken… het hoort er allemaal bij. Welkom in een b(l)oeiende, dynamische wereld!

Dag van de ambachten 2023

 

Op een zonnige zondag, de 19e november in 2023 was Radio 2 in Het Bladmotief aanwezig voor een LIVE UITZENDING! Op deze mooie dag werden de basistechnieken uitgelegd en konden deelnemers zelf aan de slag.

Je leest er meer over op Dag van de Ambachten | Dag van de Ambachten
Ik verstop me achter de bloemen 🙂

dagvandeambachten.be/nl/artisan/petra-matthys

Zet alvast zondag 17 november 2024 in jullie agenda!